Seksualni bankrot

sex_bankrotU današnje vrijeme u kojem je sve svakome dopušteno seks je spao na „niske grane“. Mladi u seksualne odnose stupaju sve ranije, mnogo se govori o seksu, o spolnoj aktivnosti, svatko odlazi u krevet sa svakim i kad kod to poželi; a u konačnici svi se žale na nedostatak osjećaja i žudnje. Dalo bi se zaključiti: Previše seksa, premalo smisla u tome a još manje radosti!

Kako to popraviti?

Vratimo se izvorima

Zvuči poput klišeja, ali od seksa možemo dobiti najviše kada je u okvirima povezanosti sa partnerom na emocionalnoj, duševnoj i intelektualnoj razini.

Čak i da imate problema na tom području možete ga riješiti prisnim razgovorom i razumijevanjem za potrebe partnera. Ništa se dobra neće dogoditi u krevetu između muškarca i žene sve dok se nešto dobra nije odigralo prije njihova odlaska u krevet. Ne postoji dobra tehnika koja će popraviti lošu emocionalnu vezu. Tajnu dobrog seksa mogli bi sumirati:

Ne grabiti, već davati;

Ne prvo ja, nego prvo ti;

Ne tehnika, već ljubav.

Također je važno shvatiti razlike u muškom i ženskom gledanju na seks i njegovu važnost.

Muškarci ne vole biti igračke,  ali ipak sve čine da se prema njima tako ponašamo. Vole da ih gledamo zaljubljeno, cijenimo ih, poštujemo, divimo im se. Ovo na prvi pogled izgleda kao da žena podilazi muškom egu, moguće da je tako, ali to jednostavno daje dobar rezultat.  Ovakav tretman pretočite u krevet i rezultati neće izostati.

Za žene vrijede slična, ali malo proširena pravila igre. Istina je da i žena voli biti obasuta pažnjom, no za ženu je seks predanje. Programirane smo da nismo ˝lake˝ i treba nam uvjerljivo opravdanje. Procjenu kada biti odlučan i preuzeti vodstvo, a kada biti strpljiv, svaki muškarac treba donijeti sam sukladno okolnostima. Ta procjena različita je od osobe do osobe. Međutim važno je znati da ženi treba davati do znanja odnosno otvoreno pokazivati da je voljena. To je najbolje opravdanje koje joj možete dati.

Inteligentna rješenja

Jeste li razmišljali o tomu koji je najvažniji spolni organ? Vaš mozak je apsolutno najmoćniji i najvažniji spolni organ! Iako su razine estrogena i testosterona ponekad visoke ne znači da smo uvijek spremni za seks. Jer ako ne možete prodrijeti u partnerov um, ne možete ni u njegovo srce, odnosno ni u njegovu seksualnost. Kad to kažem prvenstveno mislim da je veći dio seksualnog odnosa zavođenje, odnosno igranje. Zato, igrajte se! I pri tom imajte na umu da najdraža igračka uglavnom nije nova. To je najčešće ona koju dobro poznamo, za koju smo vezani i koja nas neprestance zbog nečeg privlači.

Poznavanje vlastite, ali i partnerove osobnosti uvelike može pomoći. Stoga je učenje o osobnostima velika pomoć i u ovom slučaju. Test osobnosti preuzmite sasvim besplatno nakon registracije.

Sangvinik uglavnom želi spontan, kreativan i zabavan seks. Predlagat će uvijek nešto novo.
Melankolik više voli romantičan seks uz svijeće, cvijeće i glazbu za podizanje raspoloženja.
Kolerici vole seks u skladu sa svojom osobnošću: vole imati kontrolu, vole brz i neplaniran seks.
Flegmatik najviše voli seks u posebnim prilikama, na svadbi, praznicima, rođendanima.

No rekli smo i prije kako je u nama mješavina osobnosti, stoga niti ovo nisu pravila već samo putokazi koji nas mogu usmjeriti, a u seksualnom odnosu spontanost je neophodna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.