Ženstvenost

tumblr_lxo0j0S2QS1r5h1lqo1_500Ženstvenost je nježna, osjetljiva osobina koju pronalazimo u izgledu, ponašanju i prirodi žene. Ženstvena žena odiše blagošću i nježnošću. Takva žena posjeduje duh slatke podložnosti iako ima svoju žensku snagu i veličinu. Ništa na njoj nije muževno – nema u sebi muške agresivnosti niti muških pokreta.Ženstvenost je iznimno privlačna muškarcima jer je suprotna njihovoj snažnoj i čvrstoj muškosti. Ona u muškarcu budi nježne i romantične osjećaje.

Ženstvenost treba promatrati u dvije kategorije; vanjsku i unutarnju. Vanjska se odnosi na izgled i ponašanje, dok se unutarnja odnosi na ženstvenu prirodu usmjerenost k ulozi žene i majke.

KAKO POSTIĆI ŽENSTVENOST

Ženstvenost se postiže isticanjem razlika između žena i muškaraca, a ne sličnostima među njima.

1.)    Ženstven izgled

Uočljiva osobina ženstvene žene je što brižno pazi na svoj izgled. Ona u svako doba izgleda najljepše što može. Da bi izgledala ženstveno treba isticati ono što je razlikuje od muškaraca. Njegovana koža, ten, kosa, ruke, nešto pahuljasto, čipkasto ili prozirno u rublju, odjeći, nakitu…sve su to mali, sitni detalji koji daju ženi čar. Kad si odjevena i dotjerana onda se povećava i tvoje samopouzdanje i samopoštovanje. Ohrabrena si da se ženstvenije krećeš, gestikuliraš, sjediš i ponašaš se. Jedna moja prijateljica kaže da bi žena bar jednom tjedno trebala obući suknju da ne zaboravi ženstveno hodati. Jer u suknji ne možeš hodati kao u hlačama J -. Vanjski izgled potiče i ženstveno ponašanje, a muškarci povoljno reagiraju na ženstven izgled.

2.)    Ženstveno ponašanje

Ženstveno ponašanje podrazumijeva kretanje ženskog tijela, način na koji žena hoda, govori i gestikulira, ton njezina glasa, izraz lica i smijeh. Ženstven izgled iznimno je važan, no ako mu ne dodate i ženstveno ponašanje učinak može biti razočaravajući, pa čak i smiješan. Neke male smjernice za ženstveno ponašanje: izbjegavaj ukočene i grube pokrete, izbjegavaj težak hod i duge korake, hodaj graciozno (povremeno obuci cipelu s petom čak i ako je inače ne nosiš). Ne govori preglasno, ne budi vulgarna u govoru. Gugući i predi, vjerojatno se svaka žena iskonski tako ponaša prema muškarcu koji je privlači. Osmjehuj se često, to je jedna od najljepših haljina koju možeš odjenuti. Također, jedan od znakova ženstvene prirode je uljuđenost. To znači biti taktična, uljudna, diplomatična, obazriva, empatična na tuđe osjećaje i podrazumijeva pristojnost, dobar ukus i ljubaznost.

DA BI BILA ŽENSTVENA NE TREBAŠ BITI SAVRŠENO LIJEPA

Moguće ti se čini nedostižnim i prepunim imperativa, no to je u tvojoj prirodi možda samo treba probuditi ono iskonsko u tebi. Možda baš ovim tekstom, ako ništa nadam se da će te bar navesti na razmišljanje.

Ono što je važno reći da ne moraš imati savršene crte lica i idealne proporcije da bi bila ženstvena. Postoji na tisuće na prvi pogled „običnih“ žena koje su muškarcima privlačne zato što su odraz ženstvenosti.  S druge strane, postoje zamamne ljepotice koje zbog svoje ukočenosti ili muškobanjastog ponašanja nisu privlačne. Kad je žena nježna, blaga, ljupka i vedra tko gleda je li joj nos savršen?! Neovisno o njenim crtama lica ili građi, većini muškaraca ona će biti uzor ženstvenosti i savršene partnerice. Muška predodžba savršene žene razlikuje se od ženske. One osobine zbog kojih se žene dive drugim ženama muškarcima najčešće nisu privlačne. Osobine koje se ženama sviđaju kod drugih žena su jesu staloženost, nadarenost, inteligencija i oštroumnost, dok se muškarci dive njihovu ponašanju djevojčice, njihovoj nježnosti, umiljatosti, živahnosti i sposobnosti da razumiju muškarcu. Dakle, sad znate tajnu J  zahvaljujući i knjizi „Čudesno je biti žena“ iz koje su preuzeti neki dijelovi.
Ne dopusti da te pomanjkanje ljepote obeshrabri niti dopusti da te tvoja ljepota uljulja u lažnu sigurnost. Da bi bila istinski ženstvena nije presudno koliko si lijepa po kriterijima društva već kako ti sebe vidiš. Istinski glamuroznu ženu čini njena spontanost i svijest o vlastitoj ženstvenosti.

2 Responses to Ženstvenost

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.